JOJOBA GOLDEN OIL – Λίγη, τόση δα χημεία, για το «χρυσό» λάδι, που δεν είναι λάδι!

Έρημος… ένας μικρός ξυλώδης θάμνος, ο Simmondsia chinensis, με σπόρους που μοιάζουν με ζαρωμένα μακρουλά φουντούκια και μας δίνουν το Jojoba golden oil, ένα από τα κορυφαία λιπίδια που χρησιμοποιούνται στα premium καλλυντικά.

Μόνο που αυτό το χρυσό λάδι, δεν ε

ίναι λάδι! Είναι υγρό κερί, αφού αποτελείται από εστέρες υγρού κεριού σε ποσοστό πάνω από 97%, που συνδυάζονται με τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), ελεύθερες στερόλες και άλλα μη σαπωνοποιήσιμα συστατικά. Αυτοί ακριβώς οι γραμμικοί εστέρες υγρού κεριού είναι που του δίνουν τις θαυμάσιες ιδιότητές του, αφού δεν υδρολύονται, δεν οξειδώνονται και κάνουν το Jojoba Golden Oil ένα αποτελεσματικό

συστατικό για την φωτοπροστασία και την διατήρηση της υδρολιπιδικής ισορροπίας δέρματος και μαλλιών.

Η διαμόρφωση των μορίων των φυσικών εστέρων Jojoba είναι υπέροχα απλή, με συμμετρία και σταθερότητα. Έχουν εκπληκτική καλλυντική πολυλειτουργικότητα, γιατί μοιάζουν πολύ με τους εστέρες που αποτελούν το 25- 30% του ανθρώπινου σμήγματος.

Το Jojoba Golden Oil είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε ψηλές θερμοκρασίες και δεν υποβαθμίζεται ποιοτικά. Επίσης έχει αξεπέραστη σταθερότητα στην οξείδωση. Παράλληλα, οι φυσικοί υγροί εστέρες το

υ Jojoba βοηθούν στη σταθεροποίηση των ευαίσθητων στην οξείδωση ενεργών συστατικών ενός καλλυντικού προϊόντος.

Jojoba Golden Oil και φροντίδα του δέρματος

Το jojoba αναμιγνύεται πλήρως με το σμήγμα της επιδερμίδας, σχηματίζοντας ένα πολύ λεπτό, ελαφρά πορώδες λιπαρό στρώμα, που επιτρέπει την διαδερμική αναπνοή αλλά συγχρόνως επιβραδύνει  την απώλεια νερού. Σε αντίθεση με υλικά όπως βαζελίνη, ορυκτέλαια και ορισμένα προϊόντα λανολίνης που λειτουργούν ως λιπαρά αποφρακτικά, το jojoba δεν είναι κολλώδες και λιπαρό, ενώ ενισχύει την ευκαμψία και την ευλυγισία της επιδερμίδας, αφήνοντας μια

πλούσια βελούδινη αίσθηση στο δέρμα.

Jojoba Golden Oil και φροντίδα των μαλλιών

Το jojoba oil απορροφάται γρήγορα από τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής και από τους θύλακες των μαλλιών και διαχέεται στο στρώμα του κερατοειδούς. Έτσι, ενυδατώνει και μαλακώνει σε βάθος και αποτελεσματικά το δέρμα και τα μαλλιά.

Πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής προκαλούνται από μια συσσώρευση σκληρού σμήγματος, που φράζει τα θυλάκια των μαλλιών και εμποδίζει την ικα

νότητα του τριχοθυλακίου να λειτουργεί σωστά. Αυτό σταδιακά οδηγεί σε απώλεια του άξονα της τρίχας και, τελικά, θάνατο του θυλακίου. Το λάδι Jojoba διεισδύει γρήγορα στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες των μαλλιών αραιώνοντας και διαλύοντας αυτό το σκληρό σμήγμα. Έτσι αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία των τριχοθυλακίων και η υγεία των μαλλιών.

Βρείτε το λάδι Jojoba στη Λευκαντική & Θρεπτική Κρέμα Νυκτός APHRODITE και στο Ξηρό Λάδι Προσώπου ELADION με αντιρυτιδικά συστατικά

 

 

Πηγές:

  • Bagby, M.O., Comparison of Properties and Function of Jojoba Oil and Its Substitutes, Proceedings from the Seventh International Conference on Jojoba and Its Uses, American Oil Chemists’ Society, Champaign, IL, 1988.
  • Christensen, M.S. and E.W. Packman, Skin Surface Softening Effects of Jojoba and Its Derivatives, Proceedings from the Seventh International Conference on Jojoba and Its Uses, American Oil Chemists’ Society, Champaign, IL, 1988.
  • Cadicamo, P. and J. Cadicamo, A Study of Jojoba Oi1, Its Derivatives and Other Cosmetic Oi1s, Cosmetics & Toi1etries, Vol. 97, 1982.
  • Johnson, W. Jr., Final Report on the Safety Assessment of Jojoba Oil and Jojoba Wax, J. of the American College of Toxicology, Vol. 11, No.1, 1992 
Μενού
0
Tο καλάθι σας